Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Tavaszi munkák a városban2020.03.06.

A GYŐR-SZOL Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága a múlt héten elvégezte a fasorok lemosó permetezését. A társaság a növényvédelmi előírásokat betartva, közterületen is engedélyezett, munka-egészségügyi várakozási időt nem igénylő szerekkel dolgozott. A beavatkozásnak köszönhetően kevesebb kártevő telel át a fákon.

A kora tavaszi feladatok közül a cég dolgozói végzik a rózsaágyakban a rózsatövek kitakarását és a növények tavaszi metszését, kapálják a kétnyári virágok – pl.: árvácskák – ágyásait, szellőztetik a gyepet, valamint az indokolt helyszíneken gyűjtik a falevelet.

A későbbiekben fellépő gyomosodás megelőzése érdekében városszerte zajlik az útpadka tövénél lerakódott föld felszedése és elszállítása. A kézi erővel végzett tevékenység kiterjed a lakótelepi parkolókra is.

Teljes kapacitással dolgoznak a szakemberek a műhelyekben is, itt a közterületen használt fűnyíró gépeket teszik rendbe a szerelők. Többek között ellenőrzik a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezik a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolják a védőburkolatokat. E munkának azért van nagy jelentősége, mert az enyhe és csapadékos időjárás miatt a március 15-i ünnepségek helyszínein várhatóan már a megemlékezések előtt el kell végezni az első fűnyírást.

Az ünnepi felkészülés részeként az Eötvös parkban, a Honvéd ligetben és a Városház téren a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai az általános takarításon túlmenően lefestik a padokat és a hulladékgyűjtőket, valamint kijavítják a burkolatok hibáit. Ezen feladatok elvégzésében mintegy 35 fő vesz részt.

Időjárás függvényében március 15-ét követően lehet számítani a városi körforgalmak zöld szigetein a fűnyírás elindítására.

Összességében elmondható, hogy bioritmusát tekintve a természet az enyhe idő miatt jelenleg mintegy egy hónappal megelőzi önmagát. A GYŐR-SZOL Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága ennek megfelelően készíti elő, időzíti és végzi el közterületi munkáit.vissza | Megnézték: 98

gyorszol facebook logo
Március 2020
H K Sz Cs P Sz V
       1
2
3
4
5

7
8
9

11


14
15

17


20
21
22

24
25
26

28
29
30
31
     
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató